Heineken in Afrika

met Olivier van Beemen en Antonie Fountain

Rotterdam
vrijdag 08 september
22:30

Koop Tickets


Onderzoeksjournalist Olivier van Beemen gaat met mensenrechtenactivist Antonie Fountain in gesprek over de invloed en macht van multinationals in ontwikkelingslanden. Hoe hield Heineken een dictatuur in stand in het op één na armste land ter wereld? Waarom werd Heineken daarna alsnog door Mark Rutte geroemd in een toespraak bij de Verenigde Naties? Welke verantwoordelijkheden hebben multinationals in het handel drijven in dictatoriale landen? Neem samen met onze sprekers multinationals onder de loep en krijg een inkijkje in de sinistere wereld achter onze consumptieproducten.

Olivier van Beemen is onderzoeksjournalist voor De Correspondent en specialist op het gebied van Centraal-Afrika. Hij is auteur van het boek ‘Heineken in Africa – A Multinational Unleashed’, dat voor opschudding zorgde in Burundi en leidde tot Kamervragen in Nederland.

Antonie Fountain is mensenrechtenactivist en oud-directeur van STOP THE TRAFFIK Nederland. Daarnaast is hij schrijver, spreker bij TED en een lobbyist die zich inzet voor o.a. eerlijke handel, vluchtelingen en gerechtigdheid.

bekijk het volledige programma voor Rotterdam
bekijk het blokkenschema voor Rotterdam