Nacht van de Dictatuur: Zal internet de democratie vernietigen?

Rotterdam - Arminius Grote Zaal
zaterdag 15 september
20:00 (in English)

Koop Tickets


De wereldwijde vrijheid neemt volgens het Freedom House al meer dan een decennium af (zie deze kaart). Niet alleen nationalistische en populistische leiders als Trump, Putin en Erdogan zorgen hiervoor, maar ook het internet blijkt in toenemende mate te leiden tot een uitholling van de democratie.

De jaarlijkse Nacht van de Dictatuur houd je alert met een gevarieerd programma. Dit jaar met o.a. Jamie Bartlett, directeur bij de Britse denktank Demos, die waarschuwt voor de gevaren van internet en kunstmatige intelligentie.

Zal internet de democratie vernietigen? Met Jamie Bartlett

Jamie Bartlett schetst in zijn nieuwe boek The People vs Tech hoe de Westerse democratie wordt aangetast door digitale technologie. Uitholling van de journalistiek, fake news, filterbubbels, monopolies van de tech-reuzen en het wegvallen van de middenklasse door automatisering. Wat moet er gebeuren willen democratische landen niet terugvallen naar een dictatuur?

Jamie Bartlett, directeur van de Centre for Analysis of Social Media bij de Engelse denktank Demos. Eerder publiceerde hij Dark Net over de illegale kant van Internet.

– Politicoloog  Tom van der Meer, auteur van Niet de kiezer is gek.

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

bekijk het volledige programma voor Rotterdam