Literature Late Night, B-Unlimited: Oost en West - literatuur en cultuur

Den Haag - Centrale Bibliotheek Den Haag - Studio B
vrijdag 14 september
20:30

Koop Tickets


Een dialoog tussen Oost en West op het gebied van literatuur en cultuur. Begrijpen wij elkaar? Wat houdt het in om schrijver te zijn onder een dictatuur? Begrijpt het Westen  de cultuur in het Oosten en vice versa?

In gesprek met:

Frank Westerman (De slag om Srebrenica, Een woord een woord) buigt zich over een van de problemen die de samenleving het meest roert: terrorisme. In zijn laatste boek beschrijft hij onder meer hoe hij met zijn dochtertje op de Dam staat te demonstreren na de terroristische aanslag op de vrije geesten van Charlie Hebdo. Symbolisch hield hij een balpen omhoog.

Schrijfster Mira Feticu (De ziekte van Kortjakje, Tascha) is opgegroeid onder een dictatuur. Zonder de ervaring van de kou in de communistische winters waarin Ceausescu de warmtevoorziening stopzette, had ze kunnen zeggen dat ze het communisme ‘warm’ had meegemaakt. Nu, 28 jaar na de val van de Muur, weet ze dat ze alles kan vergeten, maar het leven onder de dictatuur niet. Als zou moeten kiezen wat het ergste aan de dictatuur was, zou ze de angst noemen. De angst, de onderdrukking, de censuur. Eenmaal in Nederland realiseerde Feticu zich dat het Westen weinig wist over wat er achter het IJzeren Gordijn was gebeurd.

Presentator van de avond is Chris Keulemans.

Kaartjes voor ‘Literature Late Night, B-Unlimited’ zijn alleen te bestellen via https://www.b-unlimited.nl

De kaartjes zijn € 7,- voor leden van de bibliotheek, CJP-houders, mensen met een Ooievaarspas en lezers van Den Haag Centraal en € 10,- voor niet-leden. Met deze kaartjes krijg je na afloop tevens toegang tot het programma van de Nacht van de Dictatuur.

 

Photographer: Liesbeth Kuipers

bekijk het volledige programma voor Den Haag