Reed Brody: The Dictator Hunter

Hoe berecht je een dictator?
(Met Europarlementariër Judith Sargentini)

Amsterdam
zaterdag 09 september
21:15 (in English)

Koop Tickets


Reed Brody (1953, New York) is een Amerikaanse mensenrechtenadvocaat, bekend geworden door zijn inspanningen voor de vervolging van dictator Hissène Habré uit Tsjaad. Brody zocht zeven jaar naar Hissene Habre, een van s’ werelds meest beruchte moderne dictators. Deze oud-president van Tsjaad wordt verantwoordelijk gehouden voor het martelen en doden van vele duizenden burgers tijdens zijn achtjarige bewind. Begin jaren negentig vluchtte Habre naar Senegal waar hij onbezorgd en in weelde leefde tot Brody zijn vizier op hem richtte. Uiteindelijk kreeg Habre levenslang.

Tijdens de Nacht vertelt “The Dictator Hunter” over zijn werk in het veroordeeld krijgen van oud-dictators. Hiermee biedt Brody een unieke inkijk in de wereld van de allerslechtsten, en hoe we hen tegen kunnen houden.

Daarna gaat Brody onder leiding van politiek filosoof Markha Valenta in gesprek met Judith Sargentini, Europarlementariër voor GroenLinks. Sargentini bezocht onder meer Tsjaad met de commissie Ontwikkelingssamenwerking en is lid van de Democracy Support and Election Coordination Group; deze groep ziet wereldwijd erop toe dat verkiezingen correct en transparant verlopen.

bekijk het volledige programma voor Amsterdam
bekijk het blokkenschema voor Amsterdam