Sterke leiders of Dictators?

Verhalen van protest uit Europa’s oostelijke grensgebied

Den Haag
vrijdag 08 september
20:30 (in English)

Koop Tickets


Doe mee aan onze nachtelijke rondleiding in het eeuwenoude cellencomplex van Museum de Gevangenpoort.
Activisten uit Bakoe, Moskou en de Krim vertellen hun persoonlijke verhalen over het democratisch verzet in Azerbeidzjan, Rusland en Oekraïne.

Azerbeidzjan en Rusland hebben een problematische en steeds verder verslechterende verhouding met mensenrechten. De leiders van deze twee landen, de presidenten Aliyev en Poetin, gedragen zich steeds autocratischer. Ze leggen de politieke oppositie aan banden en onderdrukken maatschappelijke organisaties en de media.
Veel dissidenten kregen de afgelopen jaren lange gevangenisstraffen – na oneerlijke rechtszaken op basis van gefingeerde aanklachten.

Breng tijdens een excursie van drie kwartier een bezoek aan drie activisten uit Azerbeidzjan, de Krim en Rusland in de gevangeniscellen van Museum de Gevangenpoort. Beleef, ontmoet en krijg de kans om ook zelf in actie te komen.

De rondleidingen zijn Engelstalig en starten om: 20:15, 21:15 en 22:15 uur. Er zullen Nederlandstalige hand-outs beschikbaar gesteld worden.

 

Dit evenement wordt georganiseerd door Amnesty International en het Nederlands Helsinki Comité in Museum de Gevangenpoort in Den Haag.

 

          

 

 

bekijk het volledige programma voor Den Haag
bekijk het blokkenschema voor Den Haag