Het groeiend democratisch tekort in Venezuela

met Edwin Koopman

Den Haag
vrijdag 08 september
20:15

Koop Tickets


In Venezuela heeft de oppositie een meerderheid in het Congres, maar wordt door de regering en het hooggerechtshof monddood gemaakt. Zo werd het parlement door het hooggerechtshof tijdelijk ontbonden wegens ongehoorzaamheid van enkele parlementsleden. Parlementsvoorzitter Julio Borges sprak toen van een “staatsgreep” en van “dictatuur”, socialistische president Maduro zou in wezen alle macht in hebben.

Venezuela verkeert in een diepe economische crisis, de rijzende criminaliteit en extreme schaarste aan voedsel en medicijnen leidden ertoe dat sinds het najaar van 2016 massa’s mensen de straat op gaan om tegen Maduro te protesteren. Hangend aan het zijden draadje dat democratie heet, komt Venezuela iedere dag steeds dichterbij een dictatoriaal regime. Tijdens de Nacht van de Dictatuur zal Edwin Koopman zijn analyse geven over de actuele politieke ontwikkelingen en de situatie in Venezuela.

Edwin Koopman is journalist en analist op het gebied van Latijns-Amerika voor Trouw, VPRO, NOS, en Internationale Spectator. Hij maakt al bijna 20 jaar reportages over de Bolivariaanse revolutie in Venezuela en schreef daarover meerdere boeken, waaronder ‘De Oliekoning’, over het failliet van het chavismo (een linkse politieke ideologie dat gebaseerd is de ideeën, het beleid en regeringsstijl van voormalig president Hugo Chávez).

bekijk het volledige programma voor Den Haag
bekijk het blokkenschema voor Den Haag