Over

In 2017 organiseert ProDemos voor het zevende jaar op rij de Nacht van de Dictatuur in Den Haag samen met Amnesty International, Filmhuis Den Haag, Humanity House, Museum de Gevangenpoort, Perscentrum Nieuwspoort, The Hague Peace Projects, het Montesquieu Instituut, The Coalition for the ICC & The Netherlands Helsinki Committee en B-Unlimited.

De Nacht wordt niet alleen in Den Haag georganiseerd. In Amsterdam wordt de Nacht van de Dictatuur georganiseerd door De Balie. In Utrecht vind de Nacht bij cultuurcentrum en muziekpodium Tivoli Vredenburg plaats. In Rotterdam organiseert debatcentrum Arminius de Nacht in samenwerking met joop.nl als onderdeel van de Rotterdam Uitdagen.

De Nacht van de Dictatuur is ontstaan als tegenhanger van de Dag van de Democratie, die door de VN is uitgeroepen op 15 september. De Nacht van de Dictatuur is in het leven geroepen om op een andere manier aandacht te besteden aan vrijheid, democratie en rechtsstaat. Dat doen we op allerlei manieren: van debat en lezing tot diner en van filmvertoning tot escaperoom en interview.

De Nacht van de Dictatuur wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

 

The Night of the Dictatorships is an initiative of ProDemos and a collaboration with partners Amnesty International, Filmhuis the Hague, Humanity House, Prison Gate Museum, News Gate, The Hague Peace Projects, the Montesquieu Institute, The Coalition for the ICC & The Netherlands Helsinki Committee, B-Unlimited, Arminius, De Balie and TivoliVredenburg.
The Night of the Dictatorships is the counterpart of the United Nations' Day of Democracy (September 15th) and raises awareness for liberty, democracy and the rule of law by discussing dictatorships around the world.

The Night of the Dictatorships is made possible by Fonds 1818.

Contact

Heb je een vraag over de Nacht? Neem contact met ons op via Facebook.

Voor persvragen kunt u terecht bij Casper Renting (ProDemos): 070 – 757 02 19, c.renting@prodemos.nl.

Partners