Over

In 2018 organiseert ProDemos voor het achtste jaar op rij de Nacht van de Dictatuur in Den Haag samen met Atrium, B-Unlimited, Filmhuis Den Haag, Museum de Gevangenpoort, Netherlands Helsinki Committee, Nieuwspoort en het NIOD.

De Nacht wordt niet alleen in Den Haag georganiseerd. In Amsterdam wordt de Nacht van de Dictatuur georganiseerd door De Balie. In Utrecht vind de Nacht bij cultuurcentrum en muziekpodium TivoliVredenburg plaats. In Rotterdam organiseert debatcentrum Arminius de Nacht in samenwerking met joop.nl als onderdeel van de Rotterdam Uitdagen en in Groningen organiseert Studium Generale Groningen de lezing van Jamie Bartlett.

De Nacht van de Dictatuur is ontstaan als tegenhanger van de Dag van de Democratie, die door de VN is uitgeroepen op 15 september. De Nacht van de Dictatuur is in het leven geroepen om op een andere manier aandacht te besteden aan vrijheid, democratie en rechtsstaat. Dat doen we op allerlei manieren: van debat en lezing tot diner en van filmvertoning tot interview.

The Night of the Dictatorships is an initiative of ProDemos and a collaboration with partners Amnesty International, Atrium, B-Unlimited, Filmhuis The Hague, Humanity House, International Press Centre Nieuwspoort, Netherlands Helsinki Committee, NIOD, Prison Gate Museum and the Montesquieu Institute.

The Night of the Dictatorships is the counterpart of the United Nations' Day of Democracy (September 15th) and raises awareness for liberty, democracy and the rule of law by discussing dictatorships around the world.

Contact

Heb je een vraag over de Nacht? Neem contact met ons op via Facebook.

Voor persvragen kunt u terecht bij Yvonne Gispen (ProDemos): 070 – 757 02 19, y.gispen@prodemos.nl.

Partners